Алекси Кесяков представи в Габрово националната стратегия за пътната безопасност до 2020 година

<p>Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на
Алекси Кесяков представи в Габ

Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, представи вчера в Габрово Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на Република България за перио

Това стана в рамките на организираната кръгла маса на тема: „Безопасността на движение по пътищата: Споделена отговорност между бизнеса и институциите”. 

Срещата бе в Ритуалната зала на Община Габрово, организирана от експерти на фирма Intertek. Тя бе открита от заместник-кмета на Община Габрово Климент Кунев. Присъстваха общински съветници, представители на „Пътна полиция“, на ДАИ - Габрово, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, застрахователи, бизнесмени от сферата на транспорта и др.
Кръглата маса в Габрово е част от националната инициатива на фирма Intertek, която стартира в началото на 2014 година, с цел осигуряване на активна подкрепа на отговорните институции и органите на местно самоуправление за подобряване безопасността на движение по пътищата.

Тя цели и разясняване на същността на добрите практики в управлението на безопасността на движението по пътищата, заложени в международния стандарт ISO 39001:2012 – утвърдени системи за управление на безопасността на движение по пътищата. Експертите на Intertek дават пълна подкрепа и на целите, заложени в „Националната стратегия за подобряване на безопасността на движение по пътищата в Република България за периода 2011-2020“.
Нагледно и подробно Алекси Кесяков представи стратегията за пътна безопасност, като не скри тревожните статистически данни от миналата година – нарастване броя на убитите с 60, пътен травматизъм, на който са били подложени 1200 деца и др.
Международно утвърдените добри практики за управление на безопасността на движение по пътищата и програмата за насърчаване на възприемането на подхода на стандарта ISO 39001:2012 представиха Надя Димитрова, маркетинг мениджър, и Стефан Златарев, регионален директор за Югоизточна Европа по Програма „Системи за управление на пътната безопасност“ в Intertek. Отговорността за подобряване условията за движение, дисциплината и обучението на участниците в пътното движение, повишаване изискванията за ползване на технически изправни превозни средства, оптимизиране на долекарската помощ при пострадали от пътни инциденти да бъде споделена между отговорните държавни и общински институции и бизнес организациите, посредством внедряване в дейностите им „Системи за управление на пътната безопасност“ - всичко това е залегнало в Стандарт ISO 39001:2012, приет през 2014 г. и като БДС.
В края на срещата инж. Деян дончев, представител на Община-Габрово представи новоизграденото кръгово кръстовище между улиците „Емануил Манолов“ и „Брянска“ и приносът му в общата пътна безопасност на Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни