Александра Начева ще скача в "Никола Вълчанов"

Топ новина! aleksandra-Nacheva
Александра Начева
Световната шампионка за девойки и още 400 лекоатлети пристигат в Габрово този уикенд

    За трета поредна година Габрово ще бъде домакин на Националния шампионат по лека атлетика за момчета и момичета под 14 години. Първенството е тази събота и неделя на стадион „Христо Ботев“. Паралелно с него в съботния следобед ще се проведе и 15-ото издание на традиционния турнир в памет на Никола Вълчанов за юноши, мъже и жени, в който ще вземат участие някой от топ атлетите на България.
    Надпреварата при юношите и девойките е на четирибой и започва в събота в 8:00 сутринта. Дисциплините от четирибоя са: спринт на 60 метра, скок дължина или висок скок, 60 метра с препятствия, бягане на 600 метра за момичета и 800 метра за момчета или тласкане на гюле. Общо 268 млади атлети ще влязат в битката за отличията - 93 са момчетата и 175 девойките. В събота са надпреварите на 60 метра, скок дължина и скок височина, а в неделния ден ще се проведат стартовете на 60 метра с препятствия, тласкане на гюле и бягането на 600/800 метра. 

Никола вЪЛЧАНОВМ
    В 13 часа в съботния ден ще започне и 15-ото издание на турнир „Никола Вълчанов“. В супер атрактивната надпревара ще участват 127 атлети. Сред тях ще бъде и световната шампионка за девойки под 20 години на троен скок Александра Начева, която зае 4-то място при жените на европейското първенство в Рим през миналата седмица с личен резултат от 14,35 метра. На стадион „Христо Ботев“ ще се състезават също Лъчезар Вълчев - европейски шампион за юноши под 18 години на троен скок и бронзов медалист от ЕШ под 20 г; Пламена Чакърова - бронзова медалистка на скок дължина от ЕШ под 18 г; Ирен Саръбоюкова - бронзова медалистка на висок скок от европейски младежки олимпийски фестивал; Елена Аргирова - бронзова медалистка на троен скок от европейски младежки олимпийски фестивал; Христо Илиев - четвърти на ЕШ под 20г. в спринта на 100 метра. На старт ще застанат и много от най-добрите ни състезатели в своите дисциплини, като Кристен Радуканова, Кристина Борукова, Денислав Драшков и др.
Турнирът включва дисциплините 100, 200 и 400 метра, троен скок, скок дължина, висок скок, тласкане на гюле и хвърляне на копие.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни