Албена Божидарова: „Правя торти за семейството и приятелите си“

Водеща! Albеna-Bozhidarova:--Pravva-torti-za-sеmееstvoto-i-priiatеlitе-sii
Албена Божидарова: „Правя торти за семейството и приятелите си“

В ежедневието си Албена Божидарова се занимава с финансови проблеми, собственик е на счетоводна кантора в Габрово, но въпреки напрегнатото ежедневие тя намира време, което посвещава на своята страст. А тя е свързана с нейните умения да изработва цветя и разнообразни фигурки от захар, които придават бляскавия вид на всяка торта. И карат всеки, който я зърне, да пожелае да вкуси от нея.  Но, както стана ясно г-жа Божидарова изработва своите уникални изделия единствено за своето семейство и приятелите си, за което е разговора с нея.

 - Г-жо Божидарова, кое Ви привлече към сладкарството?
 - Стана съвсем случайно. Всъщност в моя дом сладки са се правели винаги. Майка ми беше много добър сладкар, така че винаги сме правили сладки и торти. Но, по-специално страстта ми към декорацията възникна наистина съвсем случайно. Преди няколко години гледах едно предаване, в което показваха много красиви украси за сладкиши, които запалиха любопитството ми. Тръгнах да търся материали, както и да чета как се правят те. Така без да се усетя установих, че съм много запалена по тази тема. Така лека полека дойде този момент, когато вече те са моята най-голяма страст в сладкарството – захарните цветя. И основно се занимавам с това. В момента правя и курсове за изработка на захарни цветя.
 - Сложен ли е този занаят?
 - Зависи кой го оценява. Сложно е, да. Но когато се прави с желание, когато това е страстта на човека, той не усеща сложността – приятно му е и му доставя удоволствие да работи.
 - Откога се влюбихте в изработката на захарни фигури?
 - Може би беше 2011 г. когато направих своите първи опити.
 - Само със сладкарство ли се занимавате?
 - О-о-о, не. Имам счетоводна кантора и това е основната ми професия, а сладкарството е моето хоби. То отнема вечерите ми и почивните дни.
 - Вероятно имате и своите фенове?
 - Да, имам. Правя торти за семейството си, за приятелите ни, за подаръци. Имам си фенове, контактувам и с много колеги, които се занимават с подобни дейности. Обменяме опит и рецепти. И така продължавам да се усъвършенствам.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото