"Зограф" и Джордъна дебютират срещу "Гочита" в събота

Водеща! sograf.JPG
sograf.JPG
Съставът на "Зограф" се попълва със състезатели от габровския клуб

В събота в зала „Ивайло“ във Велико Търново в 15.00 часа дебют в Българска баскетболна лига „Б група Център“ ще направи тревненският „Зограф“. Първи съперник ще му бъде „Гочита“ - име, зад което се крие местният „Етър“. За медалите в тази зона ще се борят още шампионът от миналата година „Дрийм тийм“ (Троян), Canes (Плевен), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Ударникъ“ (Велико Търново). „Зограф“, по договор между двата клуба, е съставен изцяло от играчи на „Чардафон“, който преди две години беше шампион, а миналия сезон стигна до второто място в това ниво на българския баскетбол. В тима са тревненците Теодор Върбанов - част от „А“ отбора на „Чардафон“ през последните години, Искрен Колев, Калоян Бонев.
Съставът се попълва със състезатели от габровския клуб, начело с Димитър Тодоров. Последният може и да пропусне мача, защото все още се чака разрешение от Италия, където той игра през пролетта в тамошната трета лига. Затова пък в състава са опитните Цветомир Минев, Цветослав Митев, Крум Ахилей.
В „Ивайло“ ще има още един дебют - на Стефан Иванов, но вече на треньорската скамейка. Джордъна, както го наричат приятелите му, има 71 мача за кадети, юноши, младежи и мъже на „Чардафон“, в които е реализирал 412 точки. Има регистрирани, само при младежи и мъже, където се води пълна статистика, 25 борби, 3 чадъра, 10 откраднати топки и 5 асистенции. Той е състезател номер едно на „Чардафон“ за сезон 2013-2014 година, когато спечели и вицешампионската титла при юношите и бронзови медали при младежите. Стефан от година учи тънкостите на треньорската професия под наставничеството на Антонио Станков, който в Търново ще му е само помощник. Двамата са амбицирани „Зограф“ да стигне до мач за титлата в зоната, което ще гарантира и класиране за националните финали, където за златните медали ще се борят 8-те най-добри отбора в България.


В тимовия лист за мача с „Гочита“ Стефан Иванов е записал: Крум Ахилей, Николай Василев, Валери Пейков, Теодор Върбанов, Красимир Александров, Димитър Тодоров, Цветослав Митев, Александър Стефанов, Николай Николов, Калоян Благоев, Пламен Илиев, Искрен Колев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни