"Чардафон" завърши 2021-ва с победа, можеше да е първи

Топ новина! YUnoshite-na--CHardafon--prez-tozi-sezon-mozheha-da-imat-4-pobedi-ot-4-macha---ubeden-e-nastavnik-t-im
Юношите на "Чардафон" през този сезон можеха да имат 4 победи от 4 мача - убеден е наставникът им
Победа над бургаския "Черноморец" с 83:72 бе точката на успешната за юношите на габровския "Чардафон" 2021 година.

Вчера в своята зала "Орловец" водените от младия Антонио Станков баскетболисти надделяха над един от непреодолимите доскоро съперници в мач от Елитна група "Изток". Това бе втори успех за сезона - първият бе срещу "Делфин (Бургас) - 85:68. Преди по-малко от седмица ЧАО инфарктно загуби от друг крайморски тим - "Черно море Тича" (Варна) с 86:91 след продължения, Първата загуба пък бе инкасирана в началото на ноември в Русе от "Дунав" (68:76), въпреки че на полувремето имаха аванс от 13 точки. Така "Чардафон" пропусна възможността да посрещне 2022-ра като лидер в групата с 4 от 4 победи, но пък ясно показа, че може да недделее над всеки.
Противно на очакванията, мачът срещу бургазлии беше кош за кош от първия почти до последния съдийски сигнал. "Черноморец" пристигна в Габрово с кошница от три поредни тежки загуби, последната от "Берое" в Стара Загора с 59:83. Домакините обаче очевидно не бяха предъвкали изпусната победа срещу "Черно море Тича" и дадоха шанс на съперниците си да се насладят на играта. Първата четвъртина завърши 24:24. През втората габровци успяха да вземат лек аванс - 25:20 (49:44), който изтърваха в следващата. Все пак преди последните 10 минути те водеха с 68:66. В тази напрегната ситуация Станков ограничи смените, заложи на най-опитните си състезатели, а тези, които останаха на пейката, въодушевено приеха ролята на ентусиазирана публика. Така, макар и трудно, "Чардафон" стигна до победата, която го изведе на трето място във временното класиране - след "Черно море Тича" и "Дунав". Над всички, за пореден път, бе Боримир Алексиев - 33 точки, които можеха да бъдат и повече, ако бе по-точен от наказателната линия. Лидерските си позиции защитиха още титулярите Мартин Миланов - 14 т., Александър Христов и Андреан Деков - по 13. В Елитна група "Изток" не се води статистика, затова в посочената по-долу не са отчетени борби и асистенции.
"Да, на практика играхме само със 7 състезатели, накрая секунди записаха още двама - призна след срещата Антонио Станков. - Не исках да рискувам, трябваше да спечелим този мач. Особено след разочарованението срещу Варна, когато върнахме изоставане от 17 точки и можеше да спечелим в редовното време. Загубихме, защото не си вкарахме фаловете. В Русе беше същото - загубихме, защото не си вкарахме фаловете. Днес пак - вкарахме само 16 от 28 наказателни удара. "Черноморец" имат 11 от 11. Изпълняваме много, защото сме агресивен отбор и ни фаулират много. Борко най-много отърва, но той е и най-често фаулиран. Това ни е проблем. Трябва да се работи по изпълнението на наказателни удари. Като треньор смятам, че по силите ни беше да сме първи с четири победи от четири мача. Да сме фаворити и директно да се класираме за финали. Сега ще ни е по-трудно. Въпреки това, доволен съм от всички, браво на всички! Борко си е реализатор. Тези, които не играха, подкрепяха отбора и бяха много важни за успеха - така че браво и на тях!"
Младият наставник призна, че противниците не се страхуват да фаулират Алексиев, защото знаят, че не е перфектен от наказателната линия. Станков не е убеден, че може да промени нещо в наглед неправилната постановка на стрелбата на най-ефективния си и пробивен състезател. Досега Борето е вкарал 1230 точки за различните формации на "Чардафон". През миналия сезон той има 150 точки за юношите и 253 при мъжете. През настоящия показателите му са 83 и 52. При изпълнение на наказателни удари обаче държи топката прекалено ниско и не винаги успява да й придаде нужната парабола и въртеливо движение.
"Чардафон" игра в състав: Добромир Добрев (коеф. за ефективност 0, борби 0, асистенции 0, точки 0), Кристиян Костов (0, 0, 0, 0), Красимир Александров (4, 0, 0, 4), Боримир Алексиев (33, 0, 0, 33), Христо Саркизов (6, 0, 0, 6), Павел Пенчев (0, 0, 0, 0), Мартин Миланов (14, 0, 0, 14), Николай Георгиев (0, 0, 0, 0), Николай Василев (0, 0, 0, 0), Николай Николов (0, 0, 0, 0), Александър Христов (13, 0, 0, 13), Андреан Деков (13, 0, 0, 13), Виктор Ангелов (0, 0, 0, 0).
В понеделник юношите на "Чардафон" ще могат да премерят сили с "Видабаскет" в Коледен турнир и за 13-годишни момчета, организиран от габровския клуб. Гостите пък не са избрани случайно - Антонио Станков е роден точно в един от най-красивите ни крайдунавски градове - Видин.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни