1596 дни до тунела - “Нашето ПО-ГОЛЯМО Габрово” започва броенето!

<p>До 1596 дни тунелът под Шипка трябва да е готов.
1596 дни до тунела - “Нашето П
До 1596 дни тунелът под Шипка трябва да е готов. Разбира се, ако се съди по 100-годишния опит, може и да не е. Но в този случай България ще плаща солени глоби, наложени от Европейския съюз. „100 вести“ вече многократно писа, че строителство

До 1596 дни тунелът под Шипка трябва да е готов. Разбира се, ако се съди по 100-годишния опит, може и да не е. Но в този случай България ще плаща солени глоби, наложени от Европейския съюз. „100 вести“ вече многократно писа, че строителството на 18-километровия път от Габрово до село Шипка е залегнало в Договора за присъединяването на страната ни към ЕС. За клаузата от далечната 2005-та година кметът Томислав Дончев напомни на 4 август 2009-та - бр. 175 на “100 вести”. Въпреки че информацията бе тиражирана и от почти всички основни национални медии, реакция, коментар, забележка, думичка не се чу нито от правителството, нито от МРРБ, нито от Национална агенция “Пътна инфраструктура”.

За всички тях, а и за държавните, общински власти и обществеността и от региона, и от Старозагорско, от днес “Нашето ПО-ГОЛЯМО Габрово” - сдружението, благодарение на чийто натиск през май бе публикувана “Покана за заявяване на интерес към концесия за строителство и експлоатация на тунелно преминаване на Стара планина - участъка Габрово - Шипка от път Е-85 България”, стартира “километраж” към датата, която при умно управление няма да е фатална - 01.01.2014 г. До нея остават 1596 дни. А желанието си да инвестират в тунела вече обявиха 32 чуждестранни и български фирми. Пита се - в кого е топката?

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Тунелът

Към началото

Следвай ни