13 задържани при спец акция против битовата престъпност в Габрово

Ivailo-Ivanov
Ивайло Иванов

Габрово е един спокоен край, смята главният секретар на МВР Ивайло Иванов

"Габрово е един спокоен край. Надявам се поводът, който докара тук директора на ОДМВР, никога да не се повтори. Районът е красив, всички заслужават спокойствие и сигурност. Но както каза главният прокурор ние сме непримирими и се стремим да осигурим колкото може повече сигурност на обществото. 100 процента няма как да се справим, това ни е ясно. Но щом хората се чувстват сигурни, значи сме си свършили работата", коментира в Габрово главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
На 9 юли главният прокурор Иван Гешев и Ивайло Иванов гл. секретар на МВР посетиха Габровска област във връзка с провеждане на специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност със съвместното участие на Окръжна прокуратура - Габрово. Акцията обхвана територията на Габрово и Севлиево и селата Яворец, Градница, Душево, Сенник, Столът.
Образувани са пет наказателни производства, наблюдавани от Районните прокуратури Габрово и Севлиево, от които: едно за престъпление за кражба и едно за престъпление за държане на наркотични вещества. Започнати са три бързи производства: едно за престъпление по транспорта за управление на МПС след употреба на алкохол и две за престъпления по управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, съобщават от Окръжна прокуратура.
По време на операцията са осъществени два огледа на местопроизшествие и шест претърсвания в недвижими имоти.
В хода на специализираната акция, осъществена от служители на ОД на МВР - Габрово, РУ - Габрово, РУ - Севлиево и Зонално жандармерийско управление - Плевен са задържани 13 лица по реда на Закона за МВР, извършени са проверки на 288 граждани, 165 моторни превозни средства, проверени са 76 адреса и 12 обекта.
Констатирани са 91 нарушения. Наложени са 62 глоби с фиш и са съставени 29 акта за установяване на административни нарушения: 13 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата, 9 по Закона за българските лични документи и 7 по Закона за гражданската регистрация.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни