1200 участници в тревненския ултрамаратон

Топ новина! Devetoto-izdanie-sche-se-provede-v-perioda-ot-12-do-14-yuli
Деветото издание ще се проведе в периода от 12 до 14 юли
Над 1200 български и чуждестранни участници се очаква да се включат в най-голямото спортно събитие в община Трявна – Tryavna Ultra 2024.

     Ултрамаратонът, който се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Програма „Спортът – начин на живот 2024“, Община Трявна, се счита за една от най-добре организираните и успешни бегачески състезания.
    „Имаме записани участници буквално от целия свят – България, Румъния, Канада, Перу, Австралия, САЩ, Япония, Германия, Мароко, Финландия, Великобритания и др. 
    Наистина може да кажем, че с всяка изминала година събитието придобива все по-големи мащаби, разраства се успешно и предлага на състезателите едно незабравимо приключение, което остава спомен за цял живот“, споделят Красимира Маркович и Николай Колев от Спортен клуб „Ай Рън“, които стоят в основата на Tryavna Ultra.
    Деветото издание ще се проведе в периода от 12 до 14 юли и ще предложи на участниците подобрени маршрутни дистанции от 153 км, 100 км, 80 км, 42 км и 21 км. По традиция официален старт на събитието ще даде кметът на Община Трявна с начало на дистанция 153 км от 17:00 часа и дистанция 100 км от 20:00 часа на 12 юли от площад „Пенчо Славейков“ в града.
    „Радостен съм, че Tryavna Ultra продължава своето реализиране при нас и за девета поредна година имаме честта да бъдем негови домакини. Туризмът е едно от основните направления, по които работим, и подобно мащабно събитие е от изключително значение за нашия регион и местния бизнес тук. 
    Проведохме няколко работни срещи с Красимира и Николай, поддържаме непрекъсната връзка с тях и Община Трявна ще окаже необходимото съдействие за успешното провеждане и на тазгодишното издание. Очакваме с нетърпение всички наши гости и пожелаваме успех на тези, които ще се впуснат в бегаческия ултрамаратон“, коментира кметът на Община Трявна г-н Денчо Минев.
    Усилената подготовка за събитието продължава и към момента. Близо 160 доброволци помагат за маркирането на трасетата с обща дължина от 180 км. За ориентир на участниците се поставят сигнални ленти и малки указателни табели с логото на Tryavna Ultra, които се прикрепят към стволовете на дърветата и не указват туристически маршрут. Всички пътеки ще бъдат допълнително почистени от излишна храстова и дървесна растителност. Осигурено е техническо оборудване, допълнителен транспорт за обезпечаване на подкрепителните пунктове, медицински лица, полицейски ескорт за дистанция 21 км.
    „Благодарни сме на Община Трявна и на всички наши спонсори, както и доброволци, които помагат за осъществяването на Tryavna Ultra. По време на състезанието се изпиват над 4 тона вода, изяжда се над 3 тона храна, осигуряват се 10 офроуд автомобила, които поддържат подкрепителните пунктове в планината, обособява се специален координационен център с обучаване на четирима човека, които са на смени и са на линия близо 48 часа за контрол на всички звена, налични са 13 медицински лица на пунктовете, 3 мобилни медицински екипа и 2 стационарни медицински екипа на старт/финала и това е само една част от цялостната организация на събитието“, допълват още от Спортен клуб „Ай Рън“.
    Международният ултрамаратон ще продължи до неделя, 14 юли 2024 г., с финала на участниците в дистанция 153 км. Съботният ден стартира от село Късовци със старт на дистанции 80 км в 05:50 ч. и 42 км - от 07:00 ч. Най-масовата дистанция – 21 км, започва по същото време – 07:00 часа, от площада пред Народното читалище в Трявна. Участниците ще преминат през териториите на община Трявна, община Габрово, община Казанлък, СЦДП - Габрово, ЮИДП - Сливен, ДГС - Габрово, ДГС - Плачковци, ДГС - Казанлък, ДГС - Мъглиж, Природен парк „Българка“ и Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.
    За първи път тази година на старт/финала ще има осигурени Боуен терапевти, които ще предлагат безплатно своите услуги по време на състезанието. Разбира се, неизменна част от провеждането на Tryavna Ultra 2024 ще бъдат туристическият поход до АИР „Боженци“ с осигурен водач в двете посоки, любителската градска дистанция с бягане на 3 км и колоритното състезание „Бирена миля“.
    Официалното награждаване на всички победители започва в 20:30 ч. на 13 юли /събота/ на сцената пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна.
    Пълна информация и подробности относно Международния ултрамаратон Tryavna Ultra 2024 ще откриете на официалния сайт на събитието, както и на официалната FB страница – Tryavna Ultra.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни