Новини и актуална информация за политиката, икономиката, спорта и културата - 100 Вести ОНЛАЙН

05-04-2017 11:20:16 |

Габрово|Култура


Експозицията показва историята на създаването на сградата на Дома на хумора и начините, по които тя се е появила от бившата фабрика. Изложбата предлага не само прелюбопитно съдържание, което посочва изключително мащабните идеи на първия директор на Дома Стефан Фъртунов и габровското ръководство, от които са реализирани само части.
    Експозицията с помощта на Мартина Денева предлага и необичайна разходка в изложбената зала, преградена сполучливо така, че сякаш зрителят влиза в друга сграда – на Фабриката за хумор и сатира.
    Мартина смята, че подялбата й между двете най-известни в имиджа на Габрово институции - „Етър“ и Дома на хумора, е доста успешен експеримент поне досега и това я я прави много щастлива.
    „Вече имаме няколко успешни съвместни проекта“ – казва Мартина. Тя е интериорен дизайнер по образование. Учила е в България и в чужбина. Магистърската й степен е от Политехническия университет в Милано, в който обучението е насочено освен към интериорния дизайн и към изложбения.
    „Обучението в този университет до голяма степен е свързано с факта, че в Италия сферата на културата и музеите е изключително развита и се вижда нуждата дизайнерите да работят много активно и в тази област – коментира Мартина. - Когато завърших там, това беше една от посоките, в които си представях, че мога да работя, връщайки се в България. След като се дипломирах, се върнах в България и една година след това съм вече в Габрово и работя тук. Новите директори в Дома на хумора и в „Етър“ са отворени за работа с млади хора. Аз не съм единствената в тези екипи. Мисля, че започват да се случват много хубави неща и това ме мотивира да взема решението да се върна.“

Автор: Надежда Тихова
За да оставите коментар, трябва да сте регистрирани и да влезете в профила си. Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук.

Коментари:

все още няма коментари

Златна колекция

виж всички

Анфас

виж всички

Арт

виж всички

Християни

виж всички

Уч.сом

виж всички

Анкета

Виц на деня

Народ, който пие вода с уран и яде лютеница с наркотици, не може да бъде заличен.

По-страшно от уран във водата е вода в ракията!

Младеж сваля мадама:
- Какво силно излъчване имаш. От къде си?
- От Хасково.
2010 © Всички права запазени. "100 Вести" - Вестникът, без който не можете.
Уеб Дизайн: FreeWeb Ltd.